Hatt har vaknat


I flera års tid har vi från oppositionen och jag som IT- politisk talesperson påpekat bristerna i mobilnäten. Människor i hela landet har känt en stor frustration över att mobilerna inte fungerar. Det fungerar inte att ringa, surfa eller sms på alldeles för många ställen i Sverige.
Men hittills har både Anna-Karin Hatt, PTS och marknadens aktörer avfärdat våra krav med axelryckningar. Anna-Karin Hatt har stått i Riksdagens kammare och påstått att vi har en mycket god täckning i Sverige. Hon har påstått att över 99% har mobiltäckning.
Vi har skrivit minst 10 Interpellationer och har ställt krav om kartläggning i kommittémotioner. Men regeringen har varit nöjd med de teoretiska kartorna från PTS och operatörerna.

NU, flera år senare ska regeringen ställa krav för att förbättra mobiltäckningen, berättade IT- och energiminister Anna-Karin Hatt vid en presskonferens.

Post- och Telestyrelsen (PTS) får i uppdrag att kartlägga hur täckningen faktiskt ser ut genom stickprov. PTS ska även utvärdera mobiloperatörernas täckningskartor.
Dessutom ska myndigheten anordna dialogmöten regionalt i Sverige - tillsammans med operatörer, kommuner, kommunala bolag, länsstyrelser och andra aktörer - för att se hur utbyggnaden av mobilnäten fortskrider.

Menar Hatt att vi har haft rätt hela tiden? Menar hon att hon nu tror på ilska förtvivlade människors som inte kunnat använda sina mobiler? Det är väl bra att hon vaknar, men hon vaknar försent

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0