Lyssnat på lysande Sara Gunnerud

 

 

Våra värderingar handlar om medkänsla. Så beskriver Sara Gunnerud den progressiva människosynen. Det blev en alldeles lysande och intressant eftermiddag med socialdemokraterna i Skaraborg, som hade bjudit in spårvetaren Gunnerud.

Vi bygger vårt samhälle på gemensamt ansvarstagande, samarbete och rättfärdighet. Dessutom ska alla göra rätt för sig och att göra rätt för sig.

 

Gunnerud började med en noggrann genomgång om ordens makt i politiken. Hon avslöjade moderaternas stöld av ord, att de helt fräckt lagt beslag på uttryck för att på så sätt vinna väljare.

Att de till exempel kallar sig arbetarparti har inget att göra med verkligheten utan ett sätt att försöka få människor att tro att de fixar jobben.

 

Till viss del lyckades de faktiskt med det taktiska draget. Men verkligheten har kommit i kapp. Att så många andra Europeiska länder har klarat jobben i den internationella krisen är ett tydligt bevis på att borgarna har misslyckats med jobben. Nu är det i stort sett bara krisländerna vid Medelhavet som har högre arbetslöshet än av Sverige har.

 

Vi hade en livlig debatt om hur ord och handling ska hänga i hop i politiken. Vi diskuterade jobben, välfärden, rättvisa, solidaritet, människovärde och att leva upp till förväntningarna.

 

Som vanligt på våra träffar blir jag än mer inspirerad, glad och peppad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0