Sverige har högre arbetslöshet

På förekommer anledning beklagar jag att Regeringen har misslyckats med jobben. De kommande två åren kommer arbetslösheten att öka, och 2017 räknar de med en arbetslöshet som är ungefär lika hög som när de tillträdde. (Källa: Regeringens egna vårproposition 2013.) Det innebär i klartext tio förlorade år i svensk politik.

Så det teoretiska snacket om att sänkt skatt skulle hjälpa mot arbetslöshet har visat sig inte fungera i praktiken.

Vi socialdemokrater investerar istället i jobb och utbildning för unga. Obligatorisk sommarskola för elever som inte når målen och sommargymnasium på folkhögskola ska ge fler de kunskaper som krävs. Kommunerna ska stimuleras att erbjuda fler sommarjobb så att fler ungdomar får viktiga erfarenheter.

Vi socialdemokrater vill också satsa på yrkesintroduktionsjobb, där jobb och utbildning kombineras, och avsätter 400 miljoner kronor till detta (Källa: (S) vårmotion 2013) 

Dessutom vill vi stödja de arbetsgivare som anställer en arbetslös ungdom med 10 000 kr i månaden. Det är något som Anders Borg inte förstått, han svamlar till begreppen när han angriper oss och säger att vi endast vill ge 10 000 kr om året till arbetsgivare som anställer en ung arbetslös tjej eller kille.

Förutom dessa riktade åtgärder vill vi underlätta för företagare genom att ta bort den andra sjuklöneveckan för dem. Vi satsar också på exportfrämjande åtgärder, inrättar en forskningsråd mm

Vi föreslår högre kvalité i skolan genom fler lärare oh mindre skolklasser, stärker kommunerna så att de kan klara vården och omsorgen med mindre stress för personalen. m.m.


Kommentarer
Postat av: Leif

Räknar man bort ROT och RUT som gett en massa subventionsjobb så är arbetslösheten ännu högre.

2013-05-02 @ 19:24:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0