Framtidspartiet träffades i Skaraborg

Idag hade vi en intressant eftermiddag med fackligt aktiva och socialdemokraterna i Skaraborg. Vi hade en noggrann genomgång av Socialdemokraternas budget inför 2014 och den nuvarande regeringens politik som ökar klyftorna.

Både i mindre orter i Skaraborg och i städer växer oron för framtiden. Arbetslösheten ökar,  Långtidsarbetslösheten har skenat och klyftorna ökat. Sverige faller i mätningar om konkurrenskraft, och andelen som har möjlighet att studera på högskolan minskar.

Ökad arbetslöshet, fallande skolresultat, vidgade klyftor och sprickor i välfärden. Så här kan vi inte ha det. Det enades vi om på vår träff idag.

Om man låter bli att lämna in bilen på service så rullar den ändå på ganska länge, men allteftersom man eftersätter underhållet så börjar den hacka och fungera allt sämre. Likadant är det med jobben, skolan, välfärden och landets konkurrenskraft.

Vi ska satsa på investeringar i innovation, forskning och utveckling. Företagen behöver kompetens och motiverad arbetskraft för att växa. Vi måste sluta låsa in människor i Fas 3 och i stället ge utbildning för de yrkesroller som många företag absurt nog har brist på.

Vi ska bli bäst i EU när det gäller  att bekämpa arbetslösheten ,  Vi ska se till att ungdomar har jobb praktik eller utbildning inom 90 dagar. Vi ska minska klasserna så att varje barn blir sett. Läraryrket ska bli en stolthet igen, och barn som riskerar att halka efter måste få så tidigt stöd som möjligt. Dessutom ska vi satsa på det livslånga lärandet och högre utbildningar så som Högskolan i Skövde.

Vi ska sluta att låna pengar till nya skattesänkningar, och i stället välja att fokusera våra resurser på jobb, skola och välfärd. Vi ska möta utmaningarna i en åldrande befolkning, en global konkurrens, en nödvändig klimatomställning, tillsammans.

Socialdemokraterna är framtidspartiet. Framtiden för jobben, skolan och välfärden

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0