Hellre fler jobb och bättre skola än sänkt skatt

 

Idag ska budgetramarna antas av Riksdagen. När utgiftstaket väl är satt kan vi inte rösta igenom några fler utgifter som gäller för budgetåret 2014. Det är bra att vi har så fasta budgetregler.
De reglerna sattes upp efter 90-talskrisen och har hjälpt Sverige att ha ordning och reda i statsfinanserna i kristider. Det var under Göran Persson regeringen som reglerna sattes upp och vi gjorde en uppgörelse med centern för att få en hållbar lösning.

Så inga fler utgifter efter dagens Rikdagsbeslut. Men med fler inkomster skulle staten inte behöva låna så mycket. Moderaterna prioriterar att låna till skattesänkningar. Det går före allt annat. Vi gör en annan prioritering. Investeringar för fler jobb, en bättre skola och kvalité i välfärden är viktigare än fortsatta ofinansierade skattesänkningar.

Regeringen lägger 10 gånger så mycket pengar på att låna till skattesänkningar som på att investera i jobb. Regeringen lägger 20 gånger så mycket på att låna till skattesänkningar som på att investera i en bättre skola. Och regeringen lägger 100 gånger så mycket på att låna till skattesänkningar som på att investera i sjukvården. Så ser regeringens prioriteringar ut.

Det är fel prioriteringar. Därför kommer vi att väcka ett initiativ i finansutskottet för att begränsa de ofinansierade skattesänkningarna under nästa år.

Regeringens förslag innebär att hela svenska folket sätts i skuld, för att skatten ska sänkas för dem som tjänar mest. Skulden måste betalas tillbaka med ränta. Det är en oansvarig politik.

I Anders Borgs budgetpropositionen står det tydligt att höjd skiktgräns, (dvs att färre ska betala statlig skatt) inte ger några jobb alls. Det är märkligt att prioritera ett så ineffektivt förslag.

Det vill vi ändra på och tänker fortsätta lägga förslag för fler jobb. bättre skola och kvalité i välfärden

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0