Hur påverkas demokratin av förändringarna inom mediebranschen

 


Onsdagsmorgonen deltog jag på frukostseminarium om media i Riksdagshuset. Representanter från media diskuterade hur bevakningen blir när media befinner sig i den största strukturella förändringen någonsin.

Just nu pågår en total omstrukturering av mediabranschen. Från tryckt till digitalt, sjunkande intäkter och minskat antal journalister, mediehus som omprövar begreppet traditionell media. Hur påverkas demokratin av denna förändring, var några frågeställningar vi diskuterade. Förändringen syns i hela landet. I Skövde ser vi den tydligt med Skövde nyheter som lades ner och som uppstod i gen dels som digital tidning och dels som papperstidning en gång i veckan. Den senaste förändringen sker just nu genom att Sla, som en av de sista i landet (känns det som) blir digital.

Dessutom diskuterade vi hoten mot mediaföretagen och om det påverkar deras journalistik. Vi talade om polisskydd för journalister och om pressetik m.m.

På seminariet deltog både TV4, SVT, Thomas Mattsson, Expressen, Charlotta Friborg Östgöta-Correspondenten, Ove Joanson, ordförande i Utgivarna med flera

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0