Oj va många eldsjälar det finns för digital delaktighet

 
 
Just nu pågår de intressanta internetdagarna.se i Stockholm. Fullspäckade dagar med oerhört intressanta seminarier om jobben, bredband, demokrati, teknik, ettor och nollor och mycket mycket mer.

I morse inledde Jimmy Wales, en amerikansk internetentreprenör som är mest känd som grundare av Wikipedia och Wikimedia Foundation.

Sedan lyssnade vi alla på Rebecca MacKinnon om sekretess, åsiktsfrihet och demokrati.

Jag valde att följa Christine Cars-Ingels kanslichef för digital delaktighet.
Som höll i Digidel of fame resten av dagen.

Där presenterade Olle Findahl en ny färsk statistik kring digital delaktighet ur rapporten Svenskarna och Internet 2013.

 

Åsa Zetterberg talade om utvecklingen på Center för eSamhället (CeSam) på SKL
Vi fick även lyssna på Loth Hammar, kanslichef och huvudsekreterare i Digitaliseringskommissen och Fredrik Stockhaus som är länsbildningskonsulent i Västmanlands län. Med flera med flera.

Kira Berg samtalade med Lars Sjöström, Virgo Konsult, Birgitta Hellman Magnusson, Bibliotekschef, Mjölby Kommun samt Frida Boklund, Företagarna. De talade om hur viktig digital delaktighet är för jobben och det hela avslutades reflektioner från Håkan Juholt (S) och Penilla Gunther (KD). Håkan menade att det är samhällets ansvar att få alla digitalt delaktiga. Det är lika viktigt som att lära sig läsa och skriva.

 


En av höjdpunkterna för dagen var Kjell som gjort dokumentärfilmen "De Bortkopplade", om de som inte har Internet alls. Kjelle berättade också om Årets Modernaste Pensionär som utsågs i våras.

Denna del avslutades med prisutdelning till de biblotikarier som jobbat jobbat flitigast med folkbildning och Digidel Initiativet IT Guide blev folkets favorit! Grattis till alla vinnare och grattis Dididel of fame! 

http://internetdagarna.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0