Stoppa, hindra, förebygg våldet

 


Nu när polisen i Västra Götaland konstaterat att det skulle kunna gå att jobba mer proaktivt för att hindra mäns våld mot kvinnor, borde kanske även Skövdes borgerliga majoritet tänka om.
Våld i nära relationer är ett betydligt större samhällsproblem än skottlossningarna i Göteborg och Stockholm. Trots det får gatumord betydligt större uppmärksamhet än morden på kvinnor som pågår i stort sett varje vecka.

En majoritet av det våld som riktas mot kvinnor sker i hemmet och utövas av en partner eller ex-partner. Våld förekommer i alla typer av parrelationer, oavsett parternas sexualitet och könsidentitet. Dessutom förekommer det i alla samhällsklasser.

Våld i nära relationer är också ett mycket stort problem som många gånger kännetecknas av att det pågår systematiskt under en längre tidsperiod och även innefattar en psykologisk nedbrytning av den som är utsatt.

Denna successiva nedbrytning och det faktum att våldet huvudsakligen utövas av någon man har starka emotionella band till försvårar också kraftigt uppbrottsprocessen.

Våldet kan även ses som extra allvarligt då det, genom att äga rum i den privata sfären och på en plats som helt saknar insyn

Grov kvinnofridskränkning är tyvärr vanligare än vad många ens kan ana. Upprepade kränkningar i form av vålds- frids – eller sexualbrott som en man begår mot en kvinna i en nära relation pågår dagligen.
Det handlar om misshandel, olaga hot, olaga tvång, sexuellt eller annat ofredande samt sexuellt utnyttjande.

Vi socialdemokrater i Skövde är djupt besvikna på den borgerliga majoriteten som först ställer sig bakom vår motion om samordnare. Sedan går de emot sig själva på fullmäktige och påstår att motionen är besvarad trots att socialnämnden inte har medel att anställa någon. En enig socialnämnd har beskrivit att det behövs ett höjt budgetanslag för att de ska klara det.

 

 

Än en gång konstatera att vi har högre ambitioner än den styrande majoriteten.
Vi vill verka för Allas Bästa i Hela Skövde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0