Tågen står stilla och regeringen drar ner på underhållet

.

Med tanke på det som hänt den senaste tiden med tågurspårningar, lös räls och värdelösa växlar borde järnvägen underhållas betydligt mer än hittills.

Den borgerliga regeringen drar ner på underhållet inför nästa år med hänvisning till att de redan satsat för mycket. De vill hellre "investera" i sänkta skatter. Ett väldigt konstigt agerande när det är uppenbart för alla att det behövs mer satsningar, inte mindre.


Vi som åker frekvent på Västra Stambanan vet att det är mycket som behöver åtgärdas och dessutom behövs det mer kapacitet längs hela banan. Men tyvärr är det lika illa i hela landet.
Att i det läget dra ner på järnvägsunderhållet känns både oseriöst och allvarligt för framtiden.

Regeringen drar i budgetpropositionen för 2014 ner 286 miljoner på järnvägsunderhållet och 181 miljoner på bärighet och tjälsäkringsåtgärder på vägarna.

Det kan vi socialdemokrater inte acceptera, vi höjer istället anslaget i vår budget och tänker argumentera för att majoritet ska rösta på vårt förslag. Tyvärr har jag inga större förhoppningar om det. De som är förblindade av att allt blir bättre med ännu mer konkurrens och skattesänkningar är svåra att övertyga.

Det behövs en omstart, en nystart för Sverige helt enkelt

PS nu har jag fått ordning på texthanteraren så ni förhoppningsvis slipper läsa dubbelt upp ....  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0