Tack för beskedet - Äntligen !!!

 


Lyssnade just på Stefan Löfven i P1 morgon. Det känns så stabilt och skönt att vi socialdemokrater går till val på vår socialdemokratisk politik och att väljarna får säga sitt innan vi binder oss vid något samarbete.
Naturligtvis kommer alla andra partier protestera mot att det största partiet går till val själva. Men jag tycker det är betydligt bättre och tydligare.
I ärlighetens namn har jag varit lite orolig för att vi skulle binda oss med några andra före valet. Så för mig är dagens besked ett stort ÄNTLIGEN för mig.


Moderaternas politik har inte fungerat det blev inte en massa jobb genom att sänka skatterna mest till de som har det bäst. Välfärden blev inte bättre att privatisera den. Arbetslösheten är nu högre än när den borgerliga regeringen tillträdde. Färre barn klarar skolan. Varje vecka kommer nya larmrapporter om situationen i sjukvården och äldreomsorgen.


så här lyder socialdemokraternas besked till väljarna

Vi socialdemokrater går till val själva med ett socialdemokratiskt valmanifest, som tydliggör våra prioriteringar kring att skapa fler jobb, vända utvecklingen i skolan och stärka välfärden.

Vid en kommande valseger siktar vi på att bilda en socialdemokratiskt ledd regering som tar tag i Sveriges framtidsutmaningar med ökad global konkurrens, en växande demografisk utmaning och en betydande klimatutmaning som kräver snabb omställning.

Vi är beredda att ta ansvar för Sverige – även i ett svårt parlamentariskt läge. Därför är vi beredda att samarbeta över blockgränsen.

 

Vi socialdemokrater har en lång tradition av att arbeta tillsammans med andra partier och att ta ansvar för Sverige. Vi har samarbetat med Centerpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Inom ramen för olika samarbetsformer har vi reformerat skattesystemet, räddat Sverige ur 90-talskrisen och genomfört reformer för tillväxt, rättvisa och grön omställning under 2000-talet.
Vi socialdemokrater går till val på ett eget valmanifest – men vi är redo att samarbeta brett. Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan.
Tack för beskedet

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0