90-dagarsgaranti

 
 

Idag har 34 514 unga varit inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen i mer än sex månader. Det kan vi inte acceptera. Det är anmärkningsvärt att den borgerliga regeringen är så nöjd med sina "åtgärder" dvs sänkta skatter, trots att ungdomsarbetslösheten är så hög.

I Socialdemokraternas budgetmotion för 2014 investerar vi 5,1 miljarder kronor som ett första steg i införandet i 90-dagarsgarantin. Det ger 37 000 jobb och utbildningsplatser.

Den som saknar arbete och skriver in sig på Arbetsförmedlingen ska redan första dagen ha hjälp och stöd för att så snart som möjligt ha ett jobb eller en utbildningsplats.

Den som saknar fullständiga gymnasiebetyg hänvisas direkt till Utbildningskontraktet. Det innebär en skräddarsydd väg till att fullfölja en gymnasieutbildning. Det kan ske i form av studier på halvtid och arbete på halvtid. Den som inte fullföljer sina åtaganden inom Utbildningskontraktet förlorar rätten till ersättning från samhället.


Vi ska investera för att upprätta nya jobbpooler för unga
Idag är förtroendet för Arbetsförmedlingen lågt och företag dränks snarare i ansökningar från personer utan kompetens än att få professionell matchning för nuvarande och framtida personalbehov. För inrättandet av jobbpoolerna för unga vill vi införa ett antal nya former av smörjmedel som underlättar ungdomar inträde på arbetsmarknaden.

Vid en socialdemokratisk valframgång nästa år kommer vi direkt ta beslut om att införa en 90-dagarsgaranti.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0