Go Stefan Go


Mindre än ett år innan valet känns det tryggt med allt stärkande opinionssiffror inför kvällens partiledardebatt i Agenda. Vi har i dagarna presenterat vårt budgetalternativ, med fokus på jobb och skola. Vi har duktiga företrädare på flera politik område och vi går i takt med fackföreningsrörelsen.

Ändå vet vi av erfarenhet att allt kan ändras under valåret. Vi vet att regeringen med sina 4000 anställda på departementen kan ta fram "listor" på vem som vinner på regeringens politik och vem som förlorar på oppositionen.

Det där med listor med vem som vinner och förlorar är förresten en märklig sanning med modifikation. För de som får sänkt skatt beskriv som vinnare med 200 kr mer i plånboken trots att gamla mamma inte får vård på sjukhuset eller att barnen får trängas med 75 andra barn på fritidsavdelningen.

En annan sak som inträffar under valåret är media av rättviseskäl ska ge alla partier lika stort utrymme oavsett hur små de är, eller hur mycket aktiviteter de gör. osv

Därför vet vi inte hur det går i valet om mindre än ett år. Det vi vet är att vi Socialdemokrater har en påläst, noggrann, gedigen partiledare. Jag ser fram emot kvällens partiledardebatt och vet att Stefan Löfven blir starkare av den medvind vi känner nu.

 

Go Stefan Go


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0