NTFs ledartröja i trafiksäkerhet

 

Påväg hem från två mycket konstruktiva och givande dagar med engagerade NTFare från hela landet. Nollvisionen är grunden för svensk trafiksäkerhet. Förutom att bygga vägar och infrastruktur så säkert som möjligt så är det viktigt att förändra beteendet och attityden i trafiken.

Eftersom NTF är duktig på trafiksäkerhetsarbete, är kompetenta och har ett en lång gedigen kunskap om hur beteenden i trafiken kan förändras för att rädda liv har vi en viktig uppgift framför oss.

Vi har verksamhet i hela landet, är lokalt förankrade och har ett stort kontaktnät. Därför kan vi sprida uppgifter, utbilda i trafiksäkerhet och hyra ut barnbilstolar mm
Därför kan vi med trovärdighet uttala oss om cykel, äldre i trafiken, handsfree, säker skolväg osv
Vi kan jobba med hjälm, bälte, hastighet, droger, trötthet, aggressivitet och annat som förändrar beteendet för en säkrare trafik.

Allt det där ska vi fortsätta med och utveckla. NTFs varumärke är så starkt att vi ska klara den nödvändiga omställningen till en modern och öppen organisation. Vi ska ta vara på varandras styrkor och hjälpa varandra med idéer och erfarenhet från olika projekt.

Av det skälet har dessa två dagar varit nödvändiga men även väldigt roliga.


Kommentarer
Postat av: Lars-Åke Andersson

Vi har fortfarande ett samhälle som är utformat för ett maximalt antal olyckor för fotgängare. Möjligen är det Boverket som är boven. Det sociala lärandet fungerar ej för en förändring, när människor tvingas att gå till höger i vissa situationer.

2013-10-11 @ 19:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0