S-budget bra även för Skaraborg

Idag har Socialdemokraterna presenterat sin offensiva budget för fler jobb och bättre skola. Den är bra för Sverige och bra för Skaraborg. Bland annat kan vi redan nu se hur de speciella satsningarna på högskolan och sjukvården kommer att få direkta resultat i vårt område.

300 nya platser på högskolan och 55 miljoner till sjukvården i Skaraborg ger en procentuell nedbrytning av de siffror som presenterades i den socialdemokratiska budgetmotionen.

I en tid med hög arbetslöshet, inte minst bland unga, är det helt fel att minska på antalet högskoleplatser. Högskolan i Skövde noterade rekord i antalet sökande senast. Vi säger att de unga ska utbilda sig för att få jobb. Då kan vi inte slå igen dörren i ansiktet på dem.

Jobbfokus

Vi har en hög arbetslöshet i Sverige i förhållande till andra jämförbara länder och Skaraborg har drabbats hårt av både varsel och uppsägningar.  Regeringens åtgärd har varit en rad sänkta skatter. Alla kan konstatera att det inte gett det resultat de förespeglat. Vi behöver en offensiv och framtidsinriktad arbetsmarknadspolitik med jobbfokus.

Bättre matchning mellan arbetslösa och lediga jobb, 90-dagarsgaranti för unga vad gäller utbildning, jobb eller en kombination av dem båda, satsning på innovationer och avlastning av andra sjuklöneveckan för företagen är några exempel i socialdemokraternas förslag.

Infrastruktur

Dessutom satsar vi på väg och järnvägsunderhåll, som den borgerliga regeringen, förvånansvärt drar ner på inför nästa år. En annan viktig infrastruktur är vikten av bredband i hela landet. För att landsbygden i Skaraborg ska utvecklas behövs tillgång till IT-infrastruktur, därför satsar vi på det.

 

 

Framtidstro

Den socialdemokratiska motionen andas framtidstro och ett förtroende för svenskt näringsliv att klara sig i den internationella konkurrensen framöver.

Vi har ett starkt näringsliv. En större satsning på utbildning, innovationer och export kan lyfta vårt näringsliv ytterligare. Vågar Sverige så vågar också näringslivet,

Samtidigt stärker vi de unga genom vår satsning på skolan, en mer ansvarstagande gymnasieskola och högskolan. 90-dagarsgarantin ger snabba insatser istället för att de unga, som idag, ska behöva vänta 90 dagar innan de får den hjälp de behöver


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0