S-kvinnors fortsätter fokususera på skolan

 

I kväll ska S- kvinnor i Skövde ha medlemsmöte om skolan. På så sätt fortsätter vi att fokusera på hur skolan ska ge alla barn chansen till en bra utbildning. I våras hade vi besök av Cecilia Dalman Eek, idag har vi bjudit in våra representanter från skolnämnden och utbildningsnämnden. Det ska bli mycket intressant.

Vi ska diskutera socialdemokraternas satsning på Mindre klasser - mer kunskap. Investeringar innebär att det blir fem färre elever i dagens stora klasser från förskoleklassen till och med årskurs tre.

1. Mindre klasser - fler lärare och speciallärare

Såväl internationella som svenska forskningsstudier visar att klasstorlek har betydelse för elevernas resultat.. Därför ska det anställas 1000 fler speciallärare och specialpedagoger i skolan.

2. Sommarskola

Fler än 12 000 elever lämnar grundskolan utan behörighet för något av gymnasieskolans nationella program. Det är ett misslyckande för samhället och ett svek mot dessa ungdomar. Därför vill vi att alla elever i åk 6-9 som inte når målen i skolan ska gå i sommarskola upp till fyra veckor på sommaren..

3. Obligatorisk gymnasieskola

Arbetslösheten för unga som inte har en slutförd gymnasieutbildning är mer än dubbelt så hög som för dem som har en gymnasieexamen. Utbildningssystemet måste hänga med så att det motsvarar kraven från dagens och morgondagens arbetsliv.

4. Utbildningskontrakt

Kontraktet innebär att den unge arbetslöse får en individuellt utformad utbildningsplan som ska leda fram till gymnasieexamen.

5. Skickliga och engagerade lärare

Viktigast för elevernas resultat är att de möter skickliga och engagerade lärare som har gott om tid att bedriva och utveckla undervisningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0