schysta villkor

 

I kväll har vi träffat fackförbundet Byggnads och diskuterat jobb och välfärd. Många av Byggnads medlemmar vill få igång bostadsbyggandet och infrastrukturinvesteringar, de vill ha höjt tak i a-kassan och sjukförsäkringen samt mer pengar till skola och välfärd.

De vill att vi satsar på upprustning av miljonprogramsområden eftersom det skapar jobb, ger en bättre miljö och har stor effekt för de människor som bor där. Det ska vi göra när vi vinner valet. För att nå klimatmålen behöver miljonprogramsområdena energieffektiviseras.

 

Frågor som kom upp under kvällen var eländet med lönedumpning, arbetsplatsolyckor och sämre villkor. Byggnads vill ha huvudentreprenörsansvar för att få ordning och reda bland alla de underentreprenörer som finns på arbetsplatserna. Då går det lättare kontrollera att kollektivavtal efterlevs och att gällande regler följs. Dessutom behövs krav om svenska kollektivavtal vid offentlig upphandling av t.ex. infrastruktur och byggen.

 

Det behövs schysta villkor och ordning och reda för att klara framtiden. Det kan vi jobba tillsammans för inom facket och socialdemokratin 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0