Start i Skövde - höstkampanj för fler jobb

 


I höst kommer vi socialdemokrater besöka många företag. Det brukar vi göra men den här hösten ska vi fokusera mer på små och medelstora företag. Vi vill utveckla samarbetet, lyssna och berätta om våra förslag för fler företag och fler jobb.
Idag besökte jag Gothia Sience Park i Skövde. Där finns 70 mindre företag med fokus på IT och teknik. Jag fick en fin genomgång av Kenneth Alfelt innan vi gick runt och tittade på spännande inovationer.

Det största och snabbast växande företaget är Inexchange som jobbar med
Elektroniska fakturor och papperslösa flöden. De har en mycket intressant utveckling och underlättar/förenklar både för säljare och köpare.

 


Vi socialdemokrater vill att riskkapitalförsörjningen för småföretagen stärks och effektiviseras. De små företagen behöver bra tillgång till riskkapital och ska inte hindras i sin expansion av onödiga finansieringsproblem. Vi vill ha bättre fungerande kapitalförsörjning till företag inom inkubatorer.

Det är inte rimligt att stora företag och myndigheter använder små företag som bank genom att jobba med mycket långa betalningstider. För att säkerställa kortare betalningstider vill vi införa 30 dagars betalningstid också mellan företag, utan friskrivningsmöjligheter. På vårt initiativ är nu en lagstiftning om detta på gång.
Bättre fungerande patentskydd
Små företag kan ha svårt att skydda sina patent. Vi vill säkerställa bra försäkringslösningar som skyddar vid patentintrång.


Genom investeringar i utbildning och utveckling underlättar vi för företagen att hitta rätt kompetens.
Ge ska ge alla universitet och högskolor i uppdrag att samverka med arbetsmarknadens parter och staten för att garantera vidareutbildning av löntagare.


I ett exportberoende land som Sverige med långa avstånd är väl fungerande transporter en förutsättning för fler jobb. Vi vill både öka satsningarna på drift och underhåll och investeringstakten i ny infrastruktur och bredband i hela landet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0