Stor lastbilsdemonstration mot lönedumpning


Idag var det dags för en ny demonstration mot lönedumpning i åkeribranschen. Dels med flera hundratals demonstranter som gick från Gustav adolfstorg mot Götaplatsen, dels med en lastbilskortege med mer än 65 bilar, dvs dubbelt så många lastbilar mot förra årets demonstration.

Arrangörer var Transport avdelning 3 i Göteborg med bl.a ordförande Patrik Ljunggren och eldsjälen Freddy Welle och många många fler.

Det var en härlig känsla att få åka med i den långa lastbilskortegen och dessutom se demonstranterna gå på Avenyn med skyltar om schysta villkor och fackliga rättigheter.

Vi som talade på Götaplatsen protesterade mot regeringens långsamma agerande (de flesta av oss i alla fall). Vi krävde stopp på socialdumping och slaveriliknade förhållande som vissa utländska chaufförer tvingas leva under.

Vi måste få stopp på en allt mer växande låglönemarknad i Sverige, som inte bara drabbar chaufförer utan även andra yrkesgrupper och arbetarkollektivet i stort. Vi ska ha svensk lön på schysta villkor för alla som arbetar i Sverige och ett stopp för att utländsk arbetskraft kan utnyttjas som modernt slaveri.

Jag och min kollega Lars Johansson passade på att berätta om den särskilda lastbilsmotion som vi socialdemokrater i trafikutskottet lagt.

Jag berättade också om den interpellation jag haft med ansvarigt statsråd och om det krav vi ställer på tillfälligt stopp av cabotagetransporterna tills vi får ordning och reda i branschen.

Det var ett mycket bra arrangemang med stor kampvilja

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0