Att låna till skattesänkningar är ingen god idé


Idag är ungefär 400 000 personer arbetslösa i Sverige. Arbetslösheten är högre än i de flesta jämförbara länder. Ungdomsarbetslösheten har bitit sig fast på en hög nivå. Antalet långtidsarbetslösa har nästan tredubblats under regeringens tid vid makten. Kunskapsresultaten i skolan har fallit sju år i rad.


Efter 7 år är arbetslösheten högre, skolresultaten lägre, och välfärden brister. Ändå är Reinfeldts huvudbudskap mer av det samma. Med Regeringens politik kommer Sverige aldrig nå EUs lägsta arbetslöshet.

Regeringen väljer att skuldsätta hela svenska folket för att sänka skatten – mest för dem som tjänar bäst. Det är fel väg att gå.

Efter regeringens vidlyftiga skattesänkningar återstår bara smulor till jobben. Det är fel prioritering.

Smulor till jobb och skola. Efter de ofinansierade skattesänkningarna och regeringens reträtter finns bara smulor kvar till vår tids stora utmaningar: Arbetslösheten och skolresultaten.

Att centern dessutom misslyckats med satsningar på jobb utanför städerna är tragiskt.
Skaraborg lider av den borgerliga regeringens urbaniseringspolitik. Kommunerna i Skaraborg går på knäna och måste öka barngrupperna i förskolan, skolan och på fritidshemmen. Inga investeringar i bredband, inga investeringar på högskolan i Skövde, inga satsningar på infrastruktur eller på att stödja SLU i Skara. Jobben försvinner från Skaraborg, de borgerliga representanterna står handfallna

Om två veckor presenterar vi Socialdemokrater vår budgetmotion för 2014. Där beskriver vi hur en politik för investeringar i jobb och utbildning är bättre än att låna till skattesänkningar. Så vi bygger Sverige starkt för framtiden.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Att låna till skattesänkningar betyder i princip att man som alla ggr för skapar liknande budgetunderskott
Nu är detta inget nytt fenomen gällande Borgarna så skedde 76-82 även 91-94 och nu är det dags igen.
Varje gång man åker ur regeringsmakten skyndar man sig plundra statskassan.

Detta liknar mycket vad Bush gjorde innan han fick lämna sin presidentpost.

Sedan har man under alla år man varit i makt skrytit över att man hållit gpoda finanser och skapat reformutrymme vilket man skrytit över att man är ensam om.

Men nu är i princip allt tömt detta när möjligen sossarna tar över.
Man har plundrat sjukas, arbetslösas, försäkringar.
Låter pensionärerna betala högre skatt.
Säger man gjort det lönsamt arbeta samtidigt som löner faller och faller ju lägre lön du har.

Man har öst ut bidrag till företag för att skenanställa folk. Där dessa företagare fått 5000kr/ mån av staten medan de som man anlitat fått ingenting eller ersättning av mycket låg art .

Kort sagt Högern har kört sönder allt och det finns nu hädanefter inget utrymme ta från.
Vad som nu behöver göras är kraftiga skattehöjningar på högt avlönade och rika. och där detta överförs från de högbeskattade sjuka, arbetslösa
för att återupprätta sociala skyddsystem så folk vågar jobba.

2013-09-18 @ 15:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0