Det räcker nu…

 

För stora barngrupper på förskolan och fritidshemmen, omsorgspersonal som stressas till sjukdom och allt större klyftor. Det är några av symtomen på regeringens skattesänkarhysteri.

 

Deras kuckilimuckmedicin som används till allting har inte fungerat. Högre arbetslöshet, fler som förvägras rätten att läsa vidare och urgröpt välfärd är resultatet av den borgerliga regeringens skattesänkarpolitik.

 

Hela svenska folket ska skuldsättas, för att de som tjänar mest ska få sänkt skatt. Sverige hade stora överskott i de offentliga finanserna när regeringen tog över makten. Nu planerar regeringen för underskott både nästa år och året därpå. År 2015 kommer vi att summera sju år i rad av underskott. Regeringen väljer att skuldsätta Sverige för att sänka skatten.

 

Regeringens förslag strider mot det finanspolitiska ramverket.

”Överskottsmålet nås inte”, skriver Finanspolitiska Rådet.  Enligt Konjunkturinstitutets bedömning ”finns det inget långsiktigt reformutrymme.” Slutligen konstaterar Ekonomistyrningsverket: ”Överskottsmålet nås inte.”

 

 

Att skuldsätta hela svenska folket för att gynna dem som tjänar mest är självfallet olyckligt fördelningsmässigt. Inkomstklyftorna ökar. Dessutom är det väl känt att skattesänkningar till människor med högre inkomster är ett ineffektivt sätt att stimulera efterfrågan. Då är det mer effektivt att rikta insatserna till dem som har mindre marginaler.

 

Men Sverige behöver investeringar i jobb, skola och välfärd. Sverige behöver en ny regering

Det räcker nu


Kommentarer
Postat av: Eilert

Som Du ser av min kommentar till Brännbergs blogg (om han tillåter den) håller jag med Dig om att jobbskatteavdragen ej behövs. Däremot behövs de inom skola, sjukvård och äldreomsorg.

2013-09-16 @ 13:51:13
URL: http://hem.passagen.se/ebjn

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0