Jag ska simma i Boulognersjön

Ska vi äntligen kunna bada i Boulognersjön igen?Vi är många som drömt och jobbat för att återställa Boulognersjön i Skövde  till badsjö. Efter årtionden av hårdnackat motstånd från den borgerliga majoriteten har de äntligen gett vika. Vi har fått många slängar från borgerliga ledamöter som helst hade velat lägga igen hela sjön men vi har stått på oss. Vi har lagt motion på motion på motion i frågan. Vi har tagit upp det i flera valmanifest genom åren osv.


Efter en av de varmaste somrarna på årtionden har det märkts extra tydligt att Skövde saknar tillräckligt med utebad. Vi har bra men få badplatser, de blir snabbt överfulla av badsugna Skövdebor och besökare. Dessutom finns inget utebad i centrum sedan vårt fina Arenabad blev klart. De som är kvar i stan som kanske inte har möjlighet att resa bort, behöver fler möjligheter att kunna bada.

 

 Boulognersjön som kan ha varit den första konstgjorda badsjön i Sverige, blev klar 1933 utgjorde omedelbart en samlingspunkt för barnfamiljer och ungdomar. Boulognersjön fick med tiden allt svårare att hålla tjänlig kvalitet på vattnet och efter 40 år fick den permanent badförbud 1973. Nu 40 år senare kan det alltså vara dags  

 

Det är trevligt att se Boulognerskogens förändring och det sker fler och fler förbättringar. I samband med det är det naturligt att rensa upp, rena och gräva ur Boulognersjön och se till så vattenflödet fungerar.


Jag ser fram emot första dyket


 

 

läs mer http://www.skovdenyheter.se/nyhet/82304/badsjo-i-boulogner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0