Jobben som näringsministern glömde

 När jag ser hur näringsministern vänder de små och medelstora företagen blir jag ledsen. När S satsar på det som regeringen glömt bort blir jag glad. Inte bara glad föresten, det är helt nödvändigt att satsa för att klara jobben i såväl städer som på landsbygden. Sverige har en högre arbetslöshet än jämförbara länder i Europa.  I det läget väljer regeringen att sänka skatterna för dem som tjänar mest med lånade pengar och bara småsmulor blir kvar till jobben. Så kan vi inte ha det.

 

 

Fler jobb i Sverige kan nås genom medvetna investeringar och genom goda förutsättningar för näringslivet.

 

Vi vet idag att fyra av fem nya jobb skapas i de små- och medelstora företagen. Därför ska vi se till att näringslivet har bra förutsättningar så att företag kan starta, expandera och nyanställa.

 

I budgeten för 2014 avsätter socialdemokraterna 1,7 miljarder kronor till fler och växande företag. 

 

Vi ska minska riskerna vid nyanställningar genom att staten övertar företagens ansvar för den andra sjuklöneveckan.
Vi ska förbättra tillgången till krediter och riskkapital särskilt riktat till små- och medelstora företag genom nyföretagargaranti och regionala inkubatorer.
Vi ska underlätta generationsväxlingen bland företagarna genom tillgång till regionala företagarförmedlingar och studentmedarbetare.

Vi ska reglera betalningsperioden till 30 dagar, ge rätt till utökad tjänstledighet vid start av innovationsbolag samt se över privata försäkringslösningar vid stillestånd och försäkringar mot patentintrång.

 

Med dagens besked kommer vi närmare målet om fler jobb och att bli bäst i EU


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0