Köttben till de som redan har, smulor till fattiga

 

Politik handlar om ideologi och människosyn. Det är inte så konstigt att en borgerlig regering ger mer till de som redan har det bra. De tror nämligen på att om de rika får det bättre så spiller det över lite till de fattiga. De tror inte på ett sammanhållet samhälle utan talar tydligt om incitament, drivkraft och skillnad.

När mer än 400 000 personer arbetslösa i Sverige, väljer regeringen att låna till skattesänkningar, mest till de som har det bäst. Arbetslösheten är högre än i de flesta jämförbara länder, ändå skyller de på internationell lågkonjunktur.

Utöver de ofinansierade, oansvariga skattesänkningarna presenterar regeringen reträtter. De höjde avgiften till a-kassan för 6 år sedan, nu ändrar de tillbaka den olyckliga "reformen" som tvingade bort många från en bra försäkring. En halv miljon människor har trängts ut ur a-kassan och står idag utan rimligt försäkringsskydd.

De inför en "fritidspeng" till fattiga barn som inte har råd till fritidsaktiviteter. Så när försämrade försäkringar till sjuka och arbetslösa lett till barnfattigdom. Då ska utsatta barn räcka upp handen och berätta att de är fattiga och behöver en allmosa. Det känns som om vi går tillbaka 50 år i Sverige.

 

Jag är inte förvånad. Det handlar om ideologi och människosyn

 


Kommentarer
Postat av: Mille

För 50 år sedan var det faktiskt bättre än någonsin i Sverige.

2013-09-19 @ 09:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0