Kvinnorna förlorar

 

Förutom att välfärden gröps ur i takt med de gigantiska skattesänkningarna har kvinnorna fått det allt mer stressigt på sina jobb. Det finns kvinnor i vården som har det så tufft att de inte orkar jobba heltid. Tänk er mottsatsen att arbetsuppgifterna på manligt dominerade arbetsplatser. Jag har träffat på killar som jobbar på industrier som säger just det ”– gå hellre och titta på hur min tjej har det i vården, hon är helt slut när hon kommer hem från jobbet”

 

S-kvinnorna i Skövde har medlemmar som beskriver ohållbara scheman med att hinna besöka de äldre, lyfta de äldre och ge den omvårdad som de äldre borde få osv. Kvinnorna sliter så mycket att de blir sjuka.  Dessutom tjänar kvinnorna sämre och skillnaderna har ökat. De ensamstående kvinnorna drabbas hårdast. Nästan en tredjedel av Sveriges ensamstående mammor lever på knappt 14 000 kronor i månaden.

 

På grund av jobbskatteavdragen har männen fått mer kvar i plånboken, medan lågavlönade dvs kvinnorna fått mindre. Räknat i kronor har gapet ökat från knappt 45 000 kronor 2006 till 63 000 kronor i dag. Det innebär att männen har mer än 5 000 kronor mer att röra sig med ­– varje månad.

 

En del ser inte sambanden mellan del större och större skolklasser, större fritidsgrupper och sämre kvalité inom äldrevården och de gigantiska skattesänkningarna. De borgerliga företrädarna tror att folk blir nöjda med en tusenlapp i plånboken och sämre service i den gemensamma sektorn. För då kan folk köpa sig privata lösningar…..

Jag tror att de flesta börjar få nog.  

 

läs mer: Lenesblogg Dagensarena


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Varför var kvinnor lågavlönade även under S långa regeringsperioder?

Svar: Det var inte bra att kvinnorna tjänade mindre än män när S styrde. Nu är det etter värre
Monica.nu

2013-09-13 @ 13:47:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0