Mindre klasser och fler lärare

 

 

 

Utbildning är nyckeln till framtidens jobb och konkurrenskraft, men också till människors frihet att forma sina egna liv.Vi prioriterar investeringar i jobb och skola före att låna till skattesänkningar. Det handlar om mindre klasser, tidiga insatser och en lärarmiljard.

I våras besökte vi Socialdemokratiska Riksdagsledamöter 200 skolor runt omkring i Sverige. Jag besökte Helena skolan, Vasaskolan, Rydskolan och Norrmalmskolan i Skövde. Det var oerhört intressant och lärorikt. Jag mötte engagerade lärare som slet hårt för att hinna med och anpassa undervisningen till varje elev utifrån sina förutsättningar. Det var tydligt att det ehövs mer resurser till skolan. Därför föreslår vi socialdemokrater en storinvestering på 4,5 miljarder på skolan.

Resultaten i skolan har sjunkit sju år i rad och klyftorna i skolan växer. För att vända resultaten krävs mindre klasser de första åren i skolan, tidiga insatser och att lärarna får goda förutsättningar att göra sitt jobb. Läraryrket är ett av de viktigaste yrkena i samhället och bör ha bättre villkor. Därför ingår en lärarmiljard i vår budget. Den ska gå till att förbättra karriärmöjligheter, höja kvaliteten på lärarutbildningen samt höja läraryrkets status.

 

AB socialdemokraterna Expressen SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0