Bra att E20 byggs men.......

 


Nu är det valår och regeringen ska levera löften. De borgeliga riksdagsledamöterna lovade att "fixa" E20 redan 2006, ändå har inget hänt på 8 år.

Den enda motorvägsträckan i Skaraborg på E20 är den som Göran Persson tagit första spadtaget på. Det är sträckan Lunsbrunn-Holmestad som kunde tidigareläggs för att den fanns med i infratsrukturplanen. En så kallad förskottering som inte kostade Götene kommun någonting eftersom regionen betalade räntan på lånet.

Men nu kommer det äntligen löften om breddning och det bra med besked men det är trist att det är kommunerna som ska betala den statliga nationella vägen. Någon motorväg tycks det dock inte bli som de moderata Riksdagsledamöterna lovat om och om igen.

Hur blir det med finansieringen? Kommer regeringen att köra nya varv med utpressning mot Skaraborgs kommuner och Västra Götalandsregionen. De har pressats att ta pengar från förbättringar av vård, skola och omsorg för att betala E20.

E20 är statens ansvar. E20 är Sveriges farligaste väg. Istället för en trafiksäker och tidsenlig pulsåder genom landet är det idag en väg som kantas av olyckor då vägstandard inte är anpassad till trafikintensitet.

Varför ska invånarna i Skaraborg medfinansiera satsningar i det vägnät som regeringen är ansvarig för? Tidigare har kommuner och regioner gått in och förskotterat medel, som man senare fått tillbaka. Nu handlar det om ren medfinansiering. I realiteten är det en extra vägskatt som regeringen med sina trogna skaraborgska borgerliga riksdagsledamöter kräver av Skaraborgs invånare.

Gång efter gång höjer regeringen budet och lokala företrädare ska stå med mössan i hand.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0