Mera E20

Gårdagens besked om att E20 ska breddas var både välkommet och nödvändigt. Vi är många som oavsett partifärg jobbat för att E20 ska säkrare, bredare och framkomligare. Motioner har lagts, interpellationer har ställts, diskussionerna och debatterna har varit heta, förhandlingar har skett och hyllmeter av utredningar har gjorts.

 

 

Därför är det bra att beskedet kom, även om det inte blir motorväg hela vägen som de borgerliga företrädarna alltid sa när de var i opposition. Då sa de att så fort de vinner valet ska det bli motorväg.

Nu blir det inte så. T.ex blir sträckorna Vara - Skara och från Mariestad förbi Hova till Laxå ”bara” 2+1 enligt förslaget. Men det är i vilket fall som helst en framgång för Skaraborg och det blir mycket mycket bättre än vad det är nu. Det uppskattar jag

 

Kommunpolitikerna och regionpolitikerna gjort ett heroiskt arbete när de argumenterat för att betala delar av den statliga vägen. Jag vet hur jobbigt det varit på flera håll att pedagogiskt förklara varför medel som skulle kunnat gå till att öka kvalitén i skolan och välfärden istället ska användas till nationella vägar. Många komunpolitiker har känt sig pressade att gå med medfinanisering för att det överhuvudtaget skulle bli något.

 

Den borgerliga regeringen har levererat besked. Tänk er motsatsen att det inte skulle bli något trots alla intecknade löften, det hade inte gått.

 

Nu återstår förhandlingar och att teckna medfinansieringsavtal mellan regionen, kommunen och trafikverket.

Vi får hoppas att det sker i närtid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0