Om en månad är det val



Det behövs fler feminister i EU-parlamentet som värnar kvinnors rättigheter. Som bevakar den fria aborten, Som fortsätter kampen mot människohandel, våld mot kvinnor och prostitution.
Arbetet mot diskriminering i arbetslivet måste stärkas. Det krävs lika lön, så att kvinnor kan leva på sin lön, fler heltidstjänster och stopp för staplande av visstidsanställningar. Dessutom behövs det fler kvinnor i styrelserummen. Allt hänger ihop, vi måste driva jämställdhetsfrågorna i EU, i Sverige och i kommunerna. 
I Sverige har kvinnors arbetsmiljö har blivit sämre, tyngre och mer stressande, det måste bli en ändring på det. Lönerna måste bli jämställda och anställningar måste bli tryggare för kvinnors ekonomiska självständighet. Naturligtvis ska det vara en rättighet att ha ett heltidsjobb och arbetsdagen borde vara sammanhållen. Dessutom behöver föräldraförsäkring tas ut mer lika för barnens skull, för föräldrarnas skull och för samhället skull.
Det livslånga lärandet är avgörande för ett sammanhållet samhälle. En bra förskola där varje barn ses utifrån sina behov är grunden. Förskolor och fritidshem ska finnas i alla kommuner när föräldrarna arbetar. Könsmönstret måste brytas redan i skolan och skolresultaten ska förbättras med hjälp av hög kvalité och ambitiösa lärare i hela landet. 
Kvinnor och män bemöts olika inom vården så kan vi inte ha det. Kvalite i välfärden med mer personal  är viktigare än fortsatta skattesänkningar och privatiseringar. Välfärdens pengar ska naturligtvis gå till att förbättra verksamheten.
Kort sagt det behövs mer jämställdhet och feminism i politiken inte mindre


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0