Riksdagen ställer krav om serös yrkestrafik


Idag röstade Riksdagen igenom de förslag som vi lagt om att skynda på åtgärderna mot oseriös trafik. Vi är fullt medvetna om att regeringen arbetar med frågan men det räcker inte. 
Det har aldrig funnits så många illegala lastbilar i Sverige som det gör nu efter 8 år med en borgelig regering. Även om vi snart får en regeringen som arbetar för ordning och reda på jobben och på vägarna kan vi inte vänta. Det går inte att nöja sig med att "arbete pågår i regeringskansliet" när den seriösa näringen går på knäna. 

Därför gav vi regeringen bakläxa på sex punkter. Dels om att det måste finnas dokumentation/färdhandling i bilen, så att det lätt kan kontrolleras.
Dels kräver vi mer kännbara böter/sanktioner och effektivare möjlighet för polisen att hålla fordon i kvarstad, bl.a. genom klampning
Dessutom kräver vi ett tydligare beställaransvar, shyssta villkor och stopp för falska F-skattsedlar och oseriösa företagare. Vi kan också tänka oss tillfälligt stopp av cabotagetrafiken tills vi kan komma tillrätta med problemen.


Regeringspartierna motsatte sig detta och nöjde sig med att "arbete pågår i regeringskansliet" 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0