Socialdemokratiska vårmotionen

Idag presenterar Magdalena Andersson socialdemokratiska motionen om hur vår ekonomiska politiska inriktning ska se ut.

 

Efter åtta år med borgligt styre har: Arbetslösheten stigit, skolresultaten sjunkit och överskottet i budgeten har vänds till underskott.

 

De borgerligas politik ligger fast: Unga ska fortsätta att vara i arbetslöshet och Fas 3. Vinstjakten och privatiseringarna i välfärden och skattesänkningarna ska fortsätta. Sverige faller i internationella jämförelser för konkurrenskraft och innovationsförmåga, och vi tappar det som tidigare har gjort Sverige unikt och till ett land som väckt förundran i världen.

 

 

Socialdemokraterna står för en annan väg. Sverige är fortfarande ett land att vara stolt över. Men ska vi skapa en trygg framtid för dig och din familj behöver vi investera i det som gör Sverige starkt – inte försvaga det.

 

Därför sätter vi ett mål främst: Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU 2020. Alla som kan arbeta ska arbeta. Vi accepterar inget annat. Det är ett hårt mål, men det är ett mål vi ska nå. Ingen människa ska berövas möjligheten att forma sitt eget liv. Ingen ung ska vara utan jobb.

 

 

Istället för skattesänkningar behöver vi investera: I bostäder, infrastruktur, forskning och den miljöteknik som Sverige behöver och som världen efterfrågar. Istället för att peka ut företag som särintressen behöver vi skapa efterfrågan på arbetskraft, genom näringspolitisk samverkan som röjer ny väg för innovationsutveckling och export till globala marknader. Och istället för att låsa in människor i Fas 3 och passiva åtgärder behöver vi utbilda, så att varje ung har en gymnasieexamen, och att alla står redo att ta de jobb som växer fram. Det vägvalet måste Sverige göra.

 

Det är dags för Sverige att välja väg. Vår väg är tydlig: Arbetslösheten ska bekämpas. Skolresultaten vändas. Välfärden stärkas. Under vår ledning kommer mindre klasser och fungerande vård att gå före fler skattesänkningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0