stoppa straffskatten på lokala banker ute i landet

Anders Borg skäller ofta på storbankerna men han säger en sak och gör en annan. Finansministern har lagt ett förslag om att lägga särskild skatt på de lokala Sparbankerna och andra mindre aktörer. Detta trots att de är väldigt viktiga för tillväxten i hela landet och för möjligheten att finna finansieringen för mindre företag ute i glesbygden

 

 

Regeringens vårproposition är mycket tydlig: Arbetslösheten har stigit, skolresultaten har sjunkit och klyftorna har vidgats sedan 2006. Stora överskott har vänts till stora underskott. Sverige fungerar sämre idag än när regeringen tog över.

 

Regeringen har lånat till stora skattesänkningar. Det skulle skapa jobb, men så har det inte blivit. Arbetslösheten har bitit sig fast kring 8 procent. 400.000 människor är arbetslösa. Därför har skatteintäkterna sjunkit, och de offentliga finanserna försvagats. Välfärden har fått stå tillbaka, vilket vi ser tydligt i de sjunkande skolresultaten och återkommande larmrapporter från vården och omsorgen.

 

Därför är regeringens förslag om att avskaffa gruppregistrering för moms fel väg att gå. Regeringens förslag slår hårdare mot decentraliserade banker och försäkringsbolag som har en stark regional förankring. Därmed missgynnas de banker och försäkringsbolag som spelar en viktig roll för landsbygdens företag och hushåll – i förhållande till storbankerna. 

Socialdemokraterna vill höja skatten på finanssektorn. Det är rimligt. Men ska inte särskilt riktas mot de lokala bankerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0