Vi reser oss mot rasism

 

Det är som en lavinartad rörelse mot rasism den senaste veckan och visst är det fantastiskt.

Brandmännens protester i DN har fått stöd på sociala medier. Loggen i facebooksajten ”Brandmän mot rasism" har fyllts på med grupper som ”Mammor mot rasism”, ”Lokförare mot rasism”, ”Telefonister mot rasism”, jobbare mot rasism och bilder på katter som sägs vara emot rasism.

 

Kommunals ordförande Annelie Nordström, LOs ordförande Karl-Petter Torwaldsson och Hovsångerskan Malena Ernman är några bra exempel på hur allt fler sätter ner foten mot SD.

 

Det känns så bra att så många visar att vi ställer upp på varandra och att solidariteten för de som har det svårt sträcker sig även till de som inte är infödda i Sverige. Alla människors lika värde måste gälla oavsett kön, sexualitet, etnicitet, utseende, modersmål eller färg.

 

Det bästa sättet att motarbeta rasism och främlingsfientlighet är att stärka jämlikheten genom att skapa full sysselsättning och utveckla den generella välfärden. Men kampen mot rasism handlar också om att stå upp för våra värderingar och bekämpa fördomar.

 

Idag när jag besökte SSU Skaraborgs kurs på Axvalla folkhögskolorna var det självklart för ungdomarna att ställa upp på bild


Kommentarer
Postat av: Anonym

"Det känns så bra att så många visar att vi ställer upp på varandra "

Gör vi det?
Jag tycker inte jobbskatteavdraget är att ställa upp för varandra, Tvärtom det är att ta från svaga ge till de med välordnat liv.

Jag tycker ej heller det är fel med arbetskraftsinvandring, detta om det sänker höglöner, Men så gör det inte, det sänker låglöner och bidrar till att höglönerna kan öka. Klyftan ökar kort sagt.

Jag tycker ej heller det är fel med att 70 000 flyktingar kommer till Sverige i år.
Men då ska inte Reinfeldt stå och skandera om 147 förtidspensionerade under sossarnas tid, vilket han påstod skulle spräcka statskassan. 147 om dan motsvarar just under 54000 per år alltså färre än vad antalet flyktingar utan bostad utan försörjningsinkomst har när de kommer.

Att utlandsinkommande tillför Sverige mycket det vet vi t.ex. gällande Pizza, kebab, och en och annan butik.

Men det finns ett problem. Diskriminering sker inte bara mot invandrarna det sker från invandrarna på Svenskar, men det sopas under mattan.

Faktum är att det är så många som tjänar på invandringen så det är därför så många hyllar den.
De som däremot får betala priset för detta glömmer man i Sammanhanget.

Bert Karlssson är säkert jätteglad när staten öser ut pengar till honom när han skapar flytingförläggningar.

Men i bakvattnet finns de som anser de blir undantagna och får betala priset för alla utlandsinkommande för alla skattesänkningar samtidigt som det dessa inbetalat för att ha som skydd vid sjukdom , arbetslöshet, de ersättningarna är idag kort sagt inget värda.

var finns empatin idag för alla arbetslösa, alla sjuka. alla som utförsäkrats .
Tala om det för mig.
Jag är varken rasist eller emot invandrarna men jag ser problemen som hopar sig.
Det bästa är inte för alla utlandsinkommande att de kommer hit, det bästa är om man kommer frivilligt och att vi istället hjälper folk i de länder där de har det svårt.

Rasism uppstår när kapitalism ställer folk mot varann för av det tjäna pengar.

2014-04-13 @ 21:06:25
Postat av: Bert

"Det bästa sättet att motarbeta rasism och främlingsfientlighet är att stärka jämlikheten genom att skapa full sysselsättning och utveckla den generella välfärden."

Den politik som förts sedan 2006 är precis tvärtom.
Klyftorna har ökat, arbetslösheten likaså. Befolkningen har aldrig ökat så mycket, ändå är nativitetstalen låga bland Svenskar.
Det är invandrargrupperna som drar upp nativitetstalen.

Att vi behöver bli fler människor tror jag inte på,
den sprids av de som dyrkar dagens defekta ekonomiska system. Om vi sedan hjälper människor av humanitära skäl är en helt annan sak.Vad som egentligen behövs är arbeten, finns det inga arbeten så är det fullkomligt meningslöst om de yngre är fler eller färre än de äldre. Bokstavsdefinitionen på ekonomi är att anpassa resurserna efter situationen. Det ska alltså inte spela någon roll hur många man är.


Fler arbeten idag motverkas av att tekniken håller på göra de flesta jobben.
I USA tror man att om 20 år har 40% av jobben övertagits av Robbotar.

Samma kommer självklart sprida sig till Sverige.

2014-04-14 @ 06:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0