Vill inte Borg sänka arbetslösheten?När Anders Borg varnar för inflation om arbetslösheten skulle gå ned för snabbt, undrar jag om han innerst inte inte vill ha sänkt arbetslöshet. 
–Vi får fråga oss hur snabb nedgång vi tål, sa han på presskonferensen under onsdagen.
Igentligen är det inte så konstigt eftersom de vet att hög arbetslöshet gör det lättare att sänka löner, försämra anställningstryggheten och tvinga människor till "sms-anställningar"


· Arbetslösheten är högre – nu åtta procent. Långt högre än den nivå som regeringen kallade för massarbetslöshet när man tillträdde. 400 000 är arbetslösa. Antalet långtidsarbetslösa har nästan tredubblats.


Klyftorna är större. Ökningen av andelen fattiga har accelererat kraftigt under alliansens år. Stora överskott i de offentliga finanserna har vänts till stora underskott. Detta sammantaget visar att Sveriges ekonomi fungerar sämre idag än 2006.


Regeringen försöker nu pränta in att framtida reformer ska finansieras krona för krona. Inte heller det så konstigt eftersom de slarvat bort det stora överskottet. Skatterna har sänkts med 134 miljarder kronor sedan man tillträdde.

65 miljarder kronor i överskott har vänts till stora underskott. 87 miljarder kronor enligt statliga Ekonomistyrningsverket. Det innebär att Sverige nu lånar 240 miljoner kronor om dagen eller 10 miljoner kronor i timmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0