Fördöm de kriminella som bombar skolor på Gaza

 

De allra flesta av offren är oskyldiga civila palestinier som inte kan fly stridigheterna i ett slutet Gaza. Många är barn. Israel måste följa internationell rätt och undvika civila offer. Israel som ockupationsmakt och som den överlägset starkaste parten har ett särskilt ansvar i konflikten. De bombar barn, civila, gamla och sjuka skoningslöst. Att de nu har bombat ytterligare en skola gör dem till kriminella enligt FN chefen på plats. Det är oproportionerligt våld som strider mot folkrätten och grundläggande humanitära principer.

Våld och hat föder nytt våld i en ond cirkel. Naturligtvis gör även Hammas fel och ska givetvis fördömas. Båda parter i konflikten måste hörsamma FN:s och omvärldens krav på ett varaktigt eldupphör.

Israel måste upphöra med ockupationen av Västbanken, avveckla bosättningspolitiken som innebär en folkrättsvidrig annektering av ockuperade områden och häva blockaden av Gaza. Märk av produkter tillverkade i bosättningar så att det syns vad vi inte ska köpa.

Det måste bli ett slut


Kommentarer
Postat av: kenneth eriksson

Av 156 tecken så var 147 anti israel,endast 9 anti Hamas och dom skrevs mest så där i förbigående.

Svar: ungefär med proportionerna på antal döda. Israel har dödat närmare 1800 Palestinier. Hammas har dödat ca 90 Israeler. Båda har blod på händerna
Monica.nu

2014-08-04 @ 07:35:28
Postat av: Anders Nilsson

I internationell press meddelas varje vecka om fynd av
raketer och avskjutningsramper i skolor, sjukhus och
moskéer. Hamas vill maximera civila förluster. Att
säga att Israel inte har rätt att beskjuta avskjut-
ningsställena därför att man kan träffa en skola,
fastän Israel varnat invånarna för kommande
attack, är samma sak som att säga att Israel inte
har rätt att försvara sig. Svenska medier lurar
dig.

Svar: vilka medier?, oj jag jag förstår att du inte varit hemma. SVT, TV4, DN, SVD, GP, Expressen, aftonbladet, lokalmedia, Sveriges radio.... är det inet bättre att fråga vilka medier som undgått att 2000 Palestiner som dödats och att 60-70 Isreler varav 3 civila dödats? Jag har varit på Gaza och sett hur trångt, fattigt och bedrödvligt de har det instängda på denna lilla yta. Vart skulle de gömma sig???
Monica.nu

2014-08-04 @ 13:11:34
Postat av: Tom Streiff

"Israel som ockupationsmakt" Monika, Jag vet inte hur pass insatt du är men du har faktiskt fel på ett antal punkter. Israel drog sig tillbaka från Gaza i augusti 2005 och dåvarande premiärminister Ariel Sharon tog hjälp av den israeliska armén att med våld evakuera judiska bosättare. Sedan dess har det inte funnits en enda judisk bosättare i Gaza och inte heller några israeliska soldater utplacerade i området. "De bombar barn, civila, gamla och sjuka skoningslöst", källa på det? Hamas har avfyrat 260 raketer från skolområden, 50 från sjukhusområden, 127 från begravningsplatser. Hur ser deras målval ut? Terror!!

Svar: Du ber om länk men var har du varit den senaste månaden? Varje dag har vi sett hur barn och civila har dödads av bomber. Det kallar jag terrorism. Hamas gör också gör fel även om det är 1500 Palestinier som dödats och 80 Israeler
Monica.nu

2014-08-10 @ 19:41:02
Postat av: Tom Streiff

Jag ber inte om en länk! Jag ber dig ta fram källan till ditt påstående, "De bombar barn, civila, gamla och sjuka skoningslöst. ". Jag påstår att Israel bekämpar platser där raketbeskjutningen har ägt rum ifrån. Legitima mål!
Kl 1415 den 10 Aug, tre raketer avfyrade från Gaza träffade Israeliska staden Sderot. Om nu Hamas valt en plats nära en skola, sjukhus - vem är då ansvarig? Var jag varit de senaste tre månaderna, Afghanistan! Var har du varit?

Svar: Ok, jag trode du menade länk när du frågade efter källa. Källan är all den media-rapportering som varit under hela kriget, som vi kunnat ta del av. Men har du varit i Afganisatn förstår jag om du inte sett alla fruktansvärda bilder på barn som leker på stranden och blir bombade, FN-skolor och sjukhus som blir bombade osv. Jag har varit hemma
Monica.nu

2014-08-11 @ 15:13:18
Postat av: Tom Streiff

Israels försvarskrig mot terrororganisationen Hamas “analyserar" du med betoning på hur många civila palestinier som har dödats och samtidigt ignorerar att palestinierna själva har valt fram Hamas och deras vålds- och diktaturapparat.
Återigen gör du palestinierna helt ansvarslösa.
Du framför en bisarr kritik med ditt räknandet av civila offer.
Den 28 juli avfyrades raketer mot Israel med syfte att döda civila, men minst två av raketerna träffade al-Shifa sjukhuset och Shati flykting campen, båda finns i Gaza.
UNWRA' hemsida 17 juli: UNRWA discovered approximately 20 rockets hidden in a vacant school in the Gaza Strip. UNRWA strongly condemns the group or groups responsible for placing the weapons in one of its installations. This is a flagrant violation of the inviolability of its premises under international law.
Vidhåller du fortfarande att Hamas inte är terrorister?

2014-08-11 @ 16:55:43
Postat av: Tom Streiff

Finländsk journalist (Helsinki Sanomat )bekräftar att Hamas avfyrar raketer från sjukhus i Gazaremsan - med andra ord används sjukhus som mänsklig sköld.
Terrorister gömmer sig alltid bakom civila så dom kan anklaga Israel. Hamas målsättning är islamisk revolution, oavsett vilka kostnader i mänskligt lidande det medför. Varför skriver du inte om det?

2014-08-12 @ 09:35:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0