Fritidshemmen är borglömda av borgarnaFritidshemmen är en viktig del i barns uppväxtvillkor. Barnen behöver trygghet, stimulans och möjlighet till utveckling. Det behövs mindre grupper och fler personal för att utveckla den pedagogiska verksamheten. Barnen behöver både lugn och ro, kreativ fritid och nyttiga mellanmål. Tyvärr går utvecklingen åt fel håll. Det blir större grupper och fler barn men inte fler anställda.

Statistiken visar en mycket oroande trend som pågått alldeles för länge. Det går ut över barnen som riskerar att inte få det stöd som de har rätt till. Dessutom är många föräldrar oroliga för stora barngrupper och att det är för lite personal.

1990 var det 7,5 barn per anställd. Nu har den siffran nästan fördubblats till 13 barn per anställd. Det senaste året har antalet barn ökat med fyra procent medan antalet anställda inte har ökat alls.

Idag går 425 900 elever/barn på fritidshem, en ökning med 14 700 elever på ett år. Från 2003 och fram till idag har antalet barn ökat med 25 procent medan antalet grupper har minskat.

Nyligen gjorde Kd ett utspel om fritidshemmen, men det är de tillsammans med C, M, Fp och SD som försämrat situtationen för fritidshemmen.

Vi socialdemokrater har motionerat om fritidshemmen flera gånger i Skövde, vi har interpellerat och motionerat i Riksdagen för att uppmärksamma de stora barngrupperna och de få anställda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0