Handfallna borgare motarbetar nya jobb

 

Tyvärr måste vi dras med handfallna borgerliga politiker några månader till, men måste de motarbeta goda idéer till jobb bara för att de själva är tomma på idéer? Jag har inget svar på frågan men vet att vid varje tillfälle som vi lägger ett nytt politiks förslag kommer de borgerliga partierna med bihang att göra allt för att hitta fel på idéerna.

 

Nu senast var det Dagens industri som skriver om borgerliga regeringens defensiva hållning genom att påstå att våra 20 000 jobb och utbildningsplatser i äldrevården skulle strida mot Eus regelverk.

Som om det inte hjälte med att arbetsmarknadsministern visat sitt totala ointresse för nya jobb?

Eller som hon själv uttryckte det. ”vi politiker kan inte göra någonting” ”socialdemokraterna lovar jobb åt alla”.

JA, vi vet att politik kan göra skillnad och vi menar att politiker kan se till att det blir fler jobb.

 

Vårt förslag om traineejobb i äldreomsorgen rör den offentliga välfärden. De är inte handelspåverkande och berörs därmed inte av EUs statsstödsregler enligt vår bedömning. Alla anställningar i den offentligt finansierade sektorn är till 100 procent är offentligt finansierade.

 

Regeringen har nu ägnat åtta år att säga att man inte kan göra något åt arbetslösheten. Vi tänker sätta stopp för ungdomsarbetslösheten. Ingen ung ska gå långtidsarbetslös – senast inom 90 dagar ska unga ha jobb, praktik eller utbildning.

 

Traineejobb i äldreomsorgen leder till att unga får jobb och att äldre får en bättre äldreomsorg. Det är ett win-win-förslag.

 

Kan det vara så illa att den borgerliga regeringen vill ha hög arbetslöshet för att kunna trycka tillbaka fackliga krav, krav på arbetsmiljö, löneutveckling? De kanske till och med vill införa låglönejobb?

 

Vi får hoppas att de inte vill det, dessutom får vi innerligt hoppas att Svenska folket väljer politiker som vill förända, förbättra och är framtidsinriktade. Istället för den defensiva, trötta, ointresserade regering vi har nu

 


Kommentarer
Postat av: Mille

Stackars äldre, som skall vårdas av kommenderade
unga utan något som helst intresse.

Svar: Du tycker det är bättre att ungdomar sover bort sin framtid å att de äldre inte får frisk luft för att personalen inte hinner?
Monica.nu

2014-08-09 @ 15:23:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0