Matfestival i Skövde

 

 

Just nu pågår Skövdes matfestival och i år firar vi 25 års jubileum. Det är trevligt. Lättsamt och gott att umgås, prata, köa, lyssna på musik och äta god mat från våra fina restauranger.

Vad vi äter påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande. Maten är en viktig del av vår välfärd och ska hålla hög kvalitet.

Ett starkt svenskt jordbruk är grundläggande för att nå målen om bra mat till konsumenterna. Det tryggar jobben på landsbygden och levererar bra råvaror till den svenska livsmedelsindustrin.

Sverige behöver en ny riktning som stärker miljön, naturen, konsumenter, jordbrukare, livsmedelstillverkare och landsbygden.

Den information som konsumenten får om matens innehåll, näringsvärde, miljöpåverkan och ursprung måste förbättras och utökas. Vi har alla rätt att äta god och näringsrik mat.

Genom offentlig upphandling kan vi stödja hållbart producerad mat och öka matkvaliteten i förskolor, skolor, äldreboenden och inom sjukvården. God mat är en viktig del av livskvaliteten och våra förutsättningar att behålla en god hälsa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0