Moderaterna är utbildningsfientliga

 

 

Naturligtvis ska moderaterna vara emot vår högskolesatning på 22 500 nya plaster i landet. Något som kommer att få ett välkommet och behövligt tillskott för Skaraborg.

Men knappt hade trycksvärtan kallnat förrän Widegren ringer upp Falköpingstidning och kallar våra utbildningsinvesteringar för löfteskarusell. Hon kanske borde gå en utbildning i vad karusell innebär (det var ett skämt).

Motståndet från moderaterna är klassiskt. De vill inte ge fler chansen att utbilda sig. De vill att det ska tillhöra en särskild lite utvald skara som kan gå på anrika gamla lärosäten. Därför var de emot när högskolor byggdes ut i hela landet för 30 år sedan. Därför har de aktivt motarbetat alla investeringar i utbildning som kan ge begåvade medan fattiga elever möjlighet att läsa vidare.

 

Vi behöver höja utbildningsnivån i hela landet så även i Skaraborg. Mot detta står en utbildningsfientlig borgerlig regering som sänker kraven på utbildning som subventionerar låglönejobb. I Skaraborg finns Sveriges minsta högskola.

 

Skövdes högskola är mycket omtyckt av de elever som går där och 8 av 10 elever får jobb direkt vilket är en hög siffra jämfört med flera av de större, anrika universiteten. Den utlovade högskolesatsningen ger Skaraborg ett välkommet tillskott på flera hundra högskoleplatser, platser på yrkeshögskolan och miljonbelopp på att stärka kvalitén på nuvarande platser.

 

Men det behöver också byggas flera bostäder, särskilt hyresbostäder i Skövde. Det behövs en aktiv bostadspolitik med insatser för att minska byggkostnaderna och öka investeringarna i bostadssektorn.

Det saknas en politik för fler bostäder och det saknas en politik som underlättar för studieovana att ta steget in i den högre utbildningen. Det kan vi ändra på den 14 september


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0