Orealistiskt sa Svantesson, böckling sa Tobisson

 

Idag presenterar socialdemokraterna en satsning på äldrevården.

En satsning som både ska ge de äldre en värdigare tillvaro, avlastning för de anställda och samtidigt ge jobb och utbildning åt 20 000 unga. Det är en välbehövlig satsning.

 

Till min förvåning så säger arbetsmarknadsminister Svantesson att detta är orealistiskt.  Det ska hon säga som inte lagt ett enda jobbförslag som arbetsmarknadsminister. Hon tillträdde med orden att allt som bör göras är redan gjort och det behövs inga mer förslag. Det har hon hållit fast vid och har inte lagt en enda proposition på Riksdagens bord.

 

Jag drar mig till minnes när vi socialdemokrater satte upp målet om att halvera arbetslösheten. Även på den tiden hade moderaterna gett upp och tyckte som vanligt att politiker inte ska lägga sig i.

Då dristade sig moderaten Tobisson sig till att säga att halvera arbetslösheten var lika orealistiskt att Svenska folket skulle ha böckling som favorit rätt.

 

Han fick lyckligtvis fel, arbetslösheten gick att halvera.

Hur orealistiskt Svantesson tycker det är att satsa på 20 000 jobb i äldrevården säger hon inte. Hon säger bara att det inte går.

Men vi socialdemokrater har högre ambitioner än så, vi ska bli bäst i EU år 2020 på att bekämpa arbetslösheten. Det är ett tufft mål som kräver investeringar i utbildning, infrastruktur och bostäder m.m m.m

Svantesson däremot hon är nöjd med sakernas tillstånd och tycker inte politiker ska lägga sig i någonting. Kanske dags för henne att få göra något annat och lämna över till några som vill något?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0