Pizza och politik

 Vilken fantastisk fullträff vi fick med Östermalms familjedag. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle komma så många och att de var så glada över att det hände något i stadsdelen. Det märks att Östermalmsborna är svältfödda på aktiviteter och att det verkligen behöver hända något. Östermalm i Skövde har tyvärr inte samma stjärnglans som Östermalm i Stockholm. Men det ska vi ändra på J

I våras delade vi ut foldrar i alla brevlådor och bad Östermalmsborna komma med åsikter, Vi fick in många goda idéer och synpunkter. Så som:

·         En till förskola Önskad vid Ekedal eller i anslutning till förskolan Hattstugan.

·         Önskemål om fortsatta satsningar på Boulognerskogen och vår nygamla badsjö. Med caféverksamhet, minigolfbana, grillplats, bryggor, lekplats för yngre barn, badvakter för säkrare bad. Samt se till att fåglarna flyttar till Paradissjön.

·         Flera cykelbanor för säkrare trafik Det behövs en cykelbana utmed Östra leden, en nu felande länk mellan Ryd och Volvo, belysning på cykel/gångvägar där det fattas. Det behövs en allmän cykelpump. Dessutom behövs bra trottoarer och gångvägar som underhålls och skottas.

·         Odlingslotter på grusplanen vid Sven Bergmans väg. En hundrastgård vid grönområdet vid fotbollsplanen. Actionpark för cykel/skateboard vid grusplanen vid Eriksdalsgatan och mycket mycket mer.

 

Nu följde vi upp Östermalmbornas synpunkter med ett ”valmanifest” och bjöd in till Pizza och politik. Det blev en härlig eftermiddag där unga och gamla möttes och vi kunde berätta om vår socialdemokratiska politik. Vi känner oss helnöjda med eftermiddagen trots att det kom en och annan regnskur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0