Ridning är friskvård

 

Idag diskrimineras ridsporten inom skattelagstiftningen. Det vill socialdemokraterna ändra på genom att ta med ridsport i friskvårdsbidraget. Friskvårdsbidrag är ett sätt för företag att erbjuda sina anställda motion skattefritt. Men ridning som motionsformer är undantaget i Skatteverkets lista.

 

Idag besökte jag Jutagårdens hästgård utanför Skultorp. Där träffade jag ägaren Frida Hansson, samt ridintresserade Ann Lindgren, Melinda Törnkvist, Olivia Frisk, Eva Bergman och många andra tjejer på ridläger.

Glädjen blev stor när beskedet kom att socialdemokraterna, om vi vinner valet, ska se till att friskvårdsbidraget ska omfatta ridning.

-    Förutom att ridning är en bra för hälsan är det socialdemokratiska förslaget bra för oss inom hästnäringen berätade Frida Hansson, ägare av Jutagården.

Närmare en halv miljon män och kvinnor, mest kvinnor motionerar genom ridning. Idag får företag göra skatteavdrag på Fotboll, ishockey, yoga, klättring på klättervägg, boule, träning på gym och körsång på arbetsplatsen m.fl.

 

Det är en jämställdhetsfråga att låta ridning omfattas av friskvårdsbidraget eftersom det är så många tjejer som rider. Ann Lingren som lät mig rida på hennes häst betonade hur bra ridning är för styrkan i bålen, hållningen och den mentala hälsan.

 

Melinda Törnkvist som jobbar på arbetsförmedlingen ska ta upp frågan med sin arbetsgivare, officeraren Olivia Frisk ser förslaget som utmärkt och Eva Bergman som är lärare på Kavelbrogymnasiet menade att det var på tiden. Alla blev både glada och nöjda över besked om att friskvårdbidraget ska omfatta ridning.

Men ska det bli verklighet gäller det att socialdemokraterna vinner valet.


Kommentarer
Postat av: Leif Andersson

Konstigt att S går i bräschen för att få dylik sysselsättning för överklass att omfattas av friskvårdsbidrag.

Svar: det är en förlegad uppfattning att det skulle vara överklassen som rider. Idag utövas ridsport av en halv miljon männikor
Monica.nu

2014-08-11 @ 21:13:58
Postat av: Margareta

Hoppas :)))

2014-08-11 @ 21:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0