RÖSTA i DAG!

 Idag startar förtidsröstningen och ska pågå till den 14 september. Så varför inte fira demokratin genom att söka dig till närmaste röstningslokal, var den ligger ser du på Val.se

Sverige brukar ha ett högt valdeltagande och det ska vi som värnar om demokratin vara stolta över. Det finns många som inget heller vill än att få möjlighet att påverka sin framtid genom att få möjlighet att rösta. Demokratin kan inte tas för given, att inte rösta är att lämna makten över till någon annan. Att inte bry sig är ett hån mot de som kämpar i diktaturer, låtsas demokratier och förtryck.

Jag har full förståelse för de som tycker att det är jobbigt att sätta sig in i alla detaljer, men att ta det som intäkt att inte rösta håller inte. Det finns alla möjligheter att sätta sig in i partiernas olika förslag på en mängd olika sätt. Det är till och med så lyckligt att det inte är nödvändigt att kunna allt för att rösta.

Det går till och med att rösta på magkänslan. För mig som är socialdemokrat är det lätt, ställ dig själv frågan vilken typ av människa du är.

Tror du att ensam är stark eller tror du att vi blir starka tillsammans med gemensamma lösningar och att hålla ihop samhället istället för ökade klyftor?

Då är inte valet särskilt svårt idag, i morgon eller när du röstar fram till den 14 september
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0