Satsa på barnen – börja med skolan

 

 

Nu är det skolstart för många barn runt omkring i vårt fina land. Pirrande känsla blandas med nyfikenhet och förväntan. För många barn kommer det gå alldeles utmärkt, de får den uppmärksamhet, det stöd de behöver och lärarna hinner med.

Men så är det inte överallt. För att alla, inte bara några, ska få chansen att lära sig viktiga grundläggande kunskaper behövs det fler lärare, mindre klasser och tidiga insatser.

 

Jag hörde skolministern i TV påstå att hjälpen ska sättas in i tonåren det är då ungdomarna brukar sätta sig upp mot lärarna, han har fel.  

Jag är övertygad om att tidiga insatser, där det blir rätt från början är oändligt mycket viktigare. Naturligtvis behöver barn och ungdomar bra lärare, läxhjälp och stöd även i högstadiet men att vänta med att sätta in åtgärder till dess är fullständigt fel.

 

Ju tidigare barnen får de rätta verktygen för att lära sig och förstå svenska, matte, engelska desto större möjlighet att det blir rätt och att barnen inte hamnar snett i livet.

 

Vi satsar på mindre klasser, fler lärare med hög status och bättre lön, läxhjälp till alla som behöver, inte bara de med ambitiösa föräldrar. Vi investerar i barnen för att det är det är betydligt viktigare än att låna till skattesänkningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0