Satsa på Högskolan i SkövdeArbetslösheten för de med högskoleutbildning är betydligt lägre än bland de som inte har det. Därför behövs det fler högskoleplatser, och för att Sverige ska kunna konkurrera internationellt behöver vi höja kvaliteten i utbildningarna. Kravet på utbildning ökar på arbetsmarknaden. 
Sverige är ett litet exportberoende land som behöver stå på tårna för att klara kraven på fler högskoleutbildade och det höga söktrycket. Trots att vi borde ligga i framkant, är Sverige bara ett medelmåttaland inom OECD.
Men samtidigt som efterfrågan på högskoleutbildade ökar, minskar utbildningsplatserna på högskolan. I dag misslyckas vart femte rekryteringsförsök på grund av att företagen inte kan hitta rätt kompetens. 

I det läge borde vi satsa på fler platser med hög kvalité, inte göra som regeringen, dra ner på studieplatser och subventionera låglönejobb. 


Vi vill ge fler unga möjlighet att studera på högskola och stärka Sveriges konkurrenskraft. Därför investerar vi 2,3 miljarder kronor i 22 500 nya utbildningsplatser på universitet, högskola och yrkeshögskola. Samtidigt investerar vi en miljard över mandatperioden för att höja undervisningstiden i humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar och i lärarutbildningen.

Jag har fler gånger skrivit, motionerat, interpellerat och engagerat mig för Högskolan i Skövde, eftersom den förtjänar en rejäl satsning. Nu kan det bli möjligt 


Kommentarer
Postat av: Tom Streiff

Ja, kan bara hålla med om att vi skall satsa på utbildning.Se inte bara till Skövde utan hela regionens skolor, det behövs.
"inte göra som regeringen, dra ner på studieplatser och subventionera låglönejobb", nu hoppade du i galen tunna igen. Subventionerar låglönejobb, skojar du eller.........Du är väl ute efter resturangmomsen igen eller.......

2014-08-12 @ 09:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0