Skaraborg vinnare i högskolesatsning

 


Högskolan i Skövde är Sveriges minsta högskola. Men det finns en stor potential. Dels genom att underlätta för de som bor i närheten att studera och dels genom att erbjuda intressanta utbildningar för hela landet. De som väljer att studera tycker att Högskolan i Skövde är mycket bra. 

Högskolan i Skövde har hög kvalitet och studenterna får bra kunskaper. Jag är mycket imponerad av skolans utveckling och positiva spiral som finns just nu. Så många som 8 av 10 studenter från Högskolan i Skövde har fått jobb 18 månader efter att de tagit examen

Socialdemokraternas satsning kan innebära ca 400 nya utbildningsplatser på högskolan samt extra anslag till kvalité i undervisningen. Förutom det satsar vi under mandatperioden på ca 200 nya platser på yrkeshögskolan i Skaraborg. Detta kommer öka tillväxten i Skaraborg eftersom fler får chansen satt skaffa sig en utbildning.

Det gör Skaraborg till vinnare inför framtiden. Skaraborgs unga och Sveriges unga behöver jobb. För att få jobb behövs utbildning. Vart 5 rekryteringsförsök som arbetsgivare gör misslyckas för att det inte finns arbetssökande med rätt kompetens. Därför är det en mycket god investering för framtiden att satsa på utbildning i hela landet. Därför blir Skaraborg vinnare när socialdemokraterna satsar på högskolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0