Svantessons rekord i bortförklaringar för att inte behöva göra något

 

Att vi har en arbetsmarknadsminister som inte lagt ett enda förslag sedan hon tillträdde är tragiskt i sig.

När hon sågar socialdemokraternas satsning på äldrevården med orden att ”det går inte, det är inte realistiskt” är det så typiskt och talande för moderater som inte vill göra något. Laissez faire!

 

 

Att hon dessutom sågar förslaget för att staten betalar lönen och utbildningen för dessa blivande undersköterskor måste vara rekord i bortförklaring.

Hon har inga som helts betänkligheter att betala privata FAS3 anordnare för att låsa in arbetslösa att måla redan färdig målade stolar mm. De arbetslösa i FAS3 får ingen lön, ingen möjlighet till utbildning men arbetsgivarna får betalt.

 

Att betala en satsning på äldrevården som innebär både jobb och utbildning måste ju vara så mycket bättre. Men sådana satsningar är Svantesson emot bara för att ”sossarna lovar jobb åt alla” som hon säger. Kan det vara mer tydligare, hon vill inte ha full sysselsättning. Men gick de inte till val på att sänka arbetslösheten?

 

Det behövs fler män och kvinnor med empati och kompetens i äldrevården, så att de som jobbar, sliter och stressar idag får avlastning. Anställningarna ska ha avtalsenlig lön och riktas till de unga som vill utbilda sig till undersköterskor, som har intresse för jobbet och viljan att skaffa sig nödvändig kompetens. Vi vill att staten finansierar anställningar av upp till 20 000 unga i äldreomsorgen, anställningar för dem som är motiverade och som vill skaffa sig ett bra jobb med framtidsutsikter.


Kommentarer
Postat av: Mille

Då låter vi verkligheten knacka på. Under vård-skola-omsorg-socialisternas sista år i regeringsställning, högkonjunkturens 2006, föll antalet anställda undersköterskor och vårdbiträden med 1.5%. Sedan tog den sjukvårdsnedskärande alliansregimen över och antalet undersköterskor och vårdbiträden ökade med 5.4% till 2008.


Fram till idag har antalet anställda undersköterskor och vårdbiträden ökat med 9.1% under den fruktansvärda alliansregimens nedskärningar av vård och omsorg.

Svar: Du glömmer att befolkningen ökat med närare en halv miljon. Per tusen invånare är det färre anställda idag. Alltså har personalen fler äldre att ta hand och har det stressigare.Idag är det färre som arbetar i den kommunfinansierade sektorn (såväl kommunen
och enskilda anordnare som finansieras med kommunala medel) i förhållande till
befolkningen.
Monica.nu

2014-08-05 @ 10:20:25
Postat av: Gunilla J

Bra jobb med framtidsutsikter?
Inte vad gäller löneutvecklingen i alla fall.
Den kommer vara fortsatt låg.

2014-08-05 @ 14:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0