Sverige är större än storstan


I går besökte vi Socialdemokrater Claes Friberg och Lina Larsson från Cool Gris AB i Badene strax utanför Kvänum. Cool Gris AB. Från LRF Västra Götaland träffade vi Stefan Aldeń, ordf. i LRFs kommungrupp i Vara samt Monica Didriksson och Carl-Fredrik Svederberg från regionstyrelsen

 

Förutom att se hur grisarna hade det samtalade vi om Svensk djuromsorg på en europeisk marknad, utveckling av vindkraft, handelsgödsel och landsbygdsutveckling m.m. Vi passade på att berätta om vår livsmedelsstrategi.

 

Vi socialdemokrater är trötta på att den borgerliga regeringen vänt Skaraborg ryggen och att de inte gjort något för att vända den accelerera urbaniseringen. Vi kallar det Skaraborg –Stockholm 0-8 eftersom de svikit oss Skaraborgare på minst 8 områden.

 

Vi ser att vi har beröringspunkter med LRF som menar att Sverige är större än storstan

 

Människor på landsbygden är hjärtat i Sverige och grundförutsättningen för tillväxt i hela Sverige. 34 procent av Sveriges befolkning bor på landsbygden och nästan 220 000 personer arbetar inom de gröna näringarna. Omsatt i pengar bidrar vi med 144 miljarder kronor, eller drygt 4 procent, till Sveriges BNP.

 

Men potentialen är större. Med långsiktiga näringspolitiska villkor och högre och tydligare målsättningar kan vi bidra till en mer biobaserad samhällsekonomi med fler företag och fler arbetstillfällen i hela Sverige. Faktum är att investeringar i jordbruket ger fler jobb än investeringar i andra branscher. Det beror på att bönder anlitar många underleverantörer, ofta lokalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0