Välkommen till Skövde Stefan Löfven


 

Idag onsdag hälsar vi socialdemokraternas partiledare Stefan Löven välkommen till Skövde. Vi välkomnar också den nya politik som socialdemokraterna ska prioritera efter den valseger vi jobbar för.

 

Det behövs en ny jobbpolitik, den borgerliga regeringens politik med sänkta skatter på 140 miljarder har inte sänkt arbetslösheten. Ingen ung ska vara utan jobb. Därför är 90-dagarsgarantin viktig, så att ungdomar får hjälp från första dagen. De behöver jobb, praktik, utbildning eller en kombination av det. Det behövs fler möjligheter till vidareutbildning för att komma till rätta med den höga arbetslöshet vi har idag

 

Sverige är ett litet exportberoende land som behöver samarbete för att bättre öka konkurrenskraften. Vi måste satsa på innovationer och utveckling. Vi måste tro på den industri vi har.

 

Skolan behöver förbättras. Vi behöver fler lärare och mindre klasser för att varje barn ska bli sett och få den hjälp och stimulans som behövs. Avskaffa läx-rut och ge allmän läxhjälp efter behov istället. Det skulle minska klyftorna, inte öka dem i skolan.

 

Vi behöver höja utbildningsnivån i hela landet så även i Skaraborg. Mot detta står en utbildningsfientlig borgerlig regering som sänker kraven på utbildning som subventionerar låglönejobb. I Skaraborg finns Sveriges minsta högskola. Högskolan i Skövde är mycket omtyckt av de elever som går där och 8 av 10 elever får jobb direkt vilket är en hög siffra jämfört med flera av de större, anrika universiteten. Den utlovade högskolesatsningen ger Skaraborg ett välkommet tillskott på flera hundra högskoleplatser, platser på yrkeshögskolan och miljonbelopp på att stärka kvalitén på nuvarande platser.

 

Men det behöver också byggas flera bostäder, särskilt hyresbostäder i Skövde. Det behövs en aktiv bostadspolitik med insatser för att minska byggkostnaderna och öka investeringarna i bostadssektorn.

 

Kort sagt det behövs en ny framtidsinriktad politik för jobben, skolan och välfärden.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

2004 fick Anna Hedborg i uppdrag av regeringen Persson att utreda de sociala försäkringarna och sjukförsäkringen. Några slutsatser hon kom fram till i sin utredning "Mera försäkring och mera arbete" var bl.a. att: "Försäkringen har inte fungerat som den borde. Vårt uttryck för detta är att sjukförsäkringen är för mjuk." och "En möjlig reformväg är att helt enkelt strama åt, att underkänna vissa diagnoser, att sänka ersättningar, att låta sjukdomens pris bli så högt att människor tvingas ut ur försäkringen."

2014-08-20 @ 21:07:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0