Valpepp

 

Vi som träffades för att slipa våra argument inför valspurten tycker att Sverige är ett bra land, men många är oroliga för framtiden. Utmaningarna är stora och viktiga.

Den borgerliga regeringen har prioriterar skattesänkningar trots att var fjärde ung är arbetslös, trots att vart femte rekryteringsförsök misslyckas, skolresultaten sjunker och vården tas över av vinstintresset.

Men vi vet att tillsammans kan vi skapa en framtid där vi bryr oss om varandra och har en gemensam idé för Sverige i framtiden.

Vi hade en diskussion om allt de borgerliga partierna har gjort är fel men kom fram till att så är det inte. Däremot vet vi att de vill ha större skillnader. De borgerliga partierna har systematiskt gjort det svårare för sjuka och arbetslösa eftersom de har den människosynen att fattiga människor blir friska och hittar sig jobb trots att det inte finns några. Men fler jobbskatteavdrag löser inte arbetslösheten, de tar pengar från skolan, vården och omsorgen.

 Den massarbetslöshet vi har i Sverige har bitit sig fast, trots att Reinfeld numera inte vill ta ordet i sin mun och trots att de borgerliga partierna är nöjda med vad de gjort.

Vi funderade lite över påståendet om att det tillkommit fler jobb men att det fortfarande är massarbetslöshet på långt över 7% varav 30% långtidsarbetslösa. Enkelt kan det förklaras genom att vi blivit en halv miljon människor fler i Sverige under den här tiden. Desto fler människor som finns i ett land desto fler efterfrågar varor och tjänster. Men det betyder inte att arbetslösheten sjunker och det har det inte gjort i Sverige.

Utöver jobben är skolan och välfärden våra viktigaste frågor. Vi ska satsa på fler lärare mindre grupper och mer kunskap i skolan.

Vi kom naturligtvis in även på privatiseringar och vinster. Vi tänker skärpa kvalitetskraven, göra fler kontroller och införa hårdare regler för bemanning. Skattepengar ska göra nytta på våra äldreboenden och sjukhus. Man ska inte kunna dra ned på personal för att göra vinst. Naturligtvis måste det vara ordning och reda och inte fri etablering som slår sönder en god välfärd till alla.

Innan vi avslutade pratade vi även om pensionärernas situation. De äldre är värda ett bra liv med god kvalité i omsorgen, därför behövs mer personal i vården och omsorgen. Naturligtvis ska pensionärer inte betala mer i skatt än de som arbetar, pensionen är redan lägre än lönen.

En kul grej som hände under kvällen var att S-föreningen Fria S presenterade sin valfilm om skolan.

Innan vi skildes åt  konstaterade vi att alla människor kan bidra. Det är det bästa för Sverige. Det är också därför som vi ska erbjuda de unga en lite jobbigare morgon, men ett mycket bättre liv.

 

Nu kör vi för valseger!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0