Valstrategidag i Skaraborg


Idag kändes det att valrörelsen drar i gång på allvar.
Ett 50-tal framträdande socialdemokrater från Skaraborgs kommuner, Västra Götalands regionen och Riksdagen träffades för att slipa vår valplanering. 
 
Det var roligt att träffa alla igen. Kul att diskutera socialdemokratisk rättvisepolitik till skillnad mot den politik som drivs idag med ökade klyftor och hög arbetslöshet. 
 
Det handlar om jämlik sjukvård dvs att inte plånboken ska styra vilken sjukvård du får. Det handlade om kollektivtrafik, investeringar för jobb, kvalité i skolan, fler anställda inom äldrevården m.m. Givetvis handlade det också om sveket mot Skaraborg sol den borgerliga regeringen och dess företrädare bedrivit de senaste åren. Urbaniseringen, nedläggning av Räddningskolan, SLU och djurskyddsmyndigheten, stängda polisstationer, avsaknaden av investeringar och underhåll av infrastruktur mm.
 
Vi diskuterade pensionärernas situation och den orättvisa pensionärsskatten som är införd av den borgerliga majoriteten i Riksdagen. En annan viktig politisk het fråga är ungdomars möjlighet att bli vuxen. Idag går inte det, det finns ingen bostad att flytta till, alldeles för få utbildningsmöjligheter och massarbetslöshet. Inte konstigt att ungdomar tappar självförtroendet och ger upp. 
Det vill vi ändra på och har en politik för det också. 
 
Nu ska vi ut i en spännande valrörelse, träffa väljare på gator och torg, knacka dörr göra arbetsplatsbesök och en massa andra roliga aktiviteter.
Det ska bli väldigt, väldigt spännande och intressant. Jag hoppas det ska leda till att väljarna tar den socialdemokratiska valsedeln till kommunen, regionen och till Riksdagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0